«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα σήμερα σε όλα τα σούπερ μάρκετ – Τι περιλαμβάνει

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και θα προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να προμηθευθούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.


Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το «Πασχαλινό Καλάθι» θα περιλαμβάνει: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα.

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού θα είναι και φέτος ο πασχαλινός οβελίας, με το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς να κάνει προσπάθειες για να συγκρατήσει τις τιμές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τιμές στα αμνοερίφια ενδέχεται φέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ.


«Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», είχε δηλώσει, πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.


«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι», είχε αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Η εν λόγω αύξηση φαίνεται να οφείλεται στο αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και στις ελλείψεις των ευρωπαϊκών αγορών που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *