Ηχηρή απάντηση Σταϊκούρα σε Τσίπρα για το μεσοπρόθεσμο: «Δεν ξέρω αν το έχει διαβάσει»

 

Ο τσάρος της οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ στην 4ετία που πέρασε, ο Χρήστος Σταϊκούρας έστειλε ηχηρή και σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε.


Ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε το μεσοπρόθεσμο μιλώντας γι’ αυτό προ ημερών, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει και αφήνοντας εμ,μέσως να εννοηθεί μεταφορικά ότι θα το… σκίσει.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ μίλησε με αδιάψευστα στοιχεία και η απάντησή της ήταν σε σκληρό ύφος.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε αρχικά ότι «Δεν ξέρω αν το έχει διαβάσει ο κ. Τσίπρας. Το έχει πάντως» και επισήμανε για το μεσοπρόθεσμο. «Η χώρα έχει επιστρέψει στη κανονικότητα από τοκαλοκαίρι του 2022 και το μεσοπρόθεσμο είναι προϊόν σκληρής δουλειάς».

«Θα αντιδράσουν οι αγορές και θα το επαναφέρει»


Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίρπας λεηλάτησε με φόρους την ελληνική κοινωνία. Θα σκισει μεσοπρόθεσμο είπε. Πως θα σκίσει το μεσοπρόθεσμο που εχει δισ. δαπάνες. Αυτομάτως οι αγορές θα αντιδράσουν και θα αναγκαστεί να καταθέσει το ίδιο πρόγραμμα».


Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε στην επόθεση Τσίπρα και είπε μεταξύ αλλων:

«Αν τυχόν δεν περιλαμβάνονταν αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουμε βάλει μέσα θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις  απο Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές, οι οποίες θα είχαν αρχίσει να ανησυχούν για την πορεία της χώρας.

Η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί πιο φθηνά πλέον. Μπορεί να δανειστεί πιο φθηνά από την Ιταλία και προσεγγίζουμε Ισπανόα και Πορτογαλία.

Θα ακολουθήσουμε μια συνετή πολιτική και την επόμενη 4ετία


Έχει προεξοφληθεί η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται μετά την ανάληψη από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πρόγραμμά μας υπάρχει αύξηση αφορολόγητου για την οικογένεια, μείωση τεκμηρίων διαβίωσης 40% αύξηση 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος απο 1.1.2024.

Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους.

Αύξηση νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση κέντρων υγείας. 10.000 προσλήψεις στη υγεία.

Αύξηση μισθολογικών αποδοχών εκπαιδευτικών και αύξηση 50.000 εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αύξηση αθροιστικά κατά 500 εκ.

Κατάργηση καταβολής 1% στο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων, εγγύηση 300 εκ. για επίτευξη στόχων, 50 εκατ. διεύρυνση τεκμηρίων, αύξηση απολαβών. Όλα αυτά είναι περίπου 500 εκατ.

Προσθέστε και αλλα 500 εκατ. απο 1/1/2024 στους δημοσίους υπαλλήλους.

Οσο γι’ αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι 10% λιγότερα αγαθά θα αγοράσει το δημόσιο, μπέρδεψαν τις καταναλωτικές δαπάνες με δαπάνες για μισθούς. Άλλο καταναλωτικές δαπάνες και άλλες οι δαπάνες για το μισθολόγιο.

Είχαμε αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες για το δημόσιο γιατί στηρίξαμε το  δημόσιο στο ενεργειακό κόστος, που ήταν υψλότερο, έτσι στηρίξαμε θέρμανση στα σχολεία, στα καύσιμα για την αστυνομία κλπ.»

Αύξηση 25% στους μισθούς

Για τους μισθούς είπε:

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι είναι ψέμματα ότι ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ. Λέει ότι η αύξηση θα πλησιάσει μόλις το 1,3%. Η αύξηση στους μισθούς είναι 16 με 17%. Σε αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν περιλαμβάνονται επιπλέον βοήθειες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν περιλαμβάνονται άλλες παρεμβάσεις όπως η αύξηση του αφορλόγητου για κάθε παιδί. Άρα η αύξηση θα είναι 25%.

Η ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν μόνο στο τρίμηνο του 2023, κατά 7% όταν ο πληθωρισμός ήταν 5%».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *