Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην επέτειο των 90 χρόνων του Επιμελητηρίου Ευβοίας

 

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πήρε μέρος στην πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου Ευβοίας.


Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις, εξαιτίας διαδοχικών κρίσεων, σήμερα, όμως έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε. «Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΓΕΜΗ –στο ΕΒΕΑ αλλά και πανελλαδικά- ο αριθμός επιχειρήσεων αυξάνεται, με το θετικό ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών να διευρύνεται σταθερά. Τα στοιχεία για το ισοζύγιο απασχόλησης είναι εξίσου θετικά.

Η ενίσχυση του ρυθμού δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης επιβεβαιώνει ότι η επιχειρηματικότητα επηρεάζεται θετικά από τη μείωση των φορολογικών βαρών, την εισροή ξένων κεφαλαίων, καθώς και από την ύπαρξη θετικών προσδοκιών για το μέλλον της εθνικής οικονομίας.

Αντίστοιχα, η πορεία των εξαγωγών δείχνει ότι οι επιχειρήσεις της χώρας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται και κατά την εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή που πρόσφατα διοργανώσαμε στη Ρουμανία».

«Το κλίμα είναι αναμφίβολα θετικό», συνέχισε στην ομιλία της η κυρία Εφραίμογλου. Ενώ, αναφερόμενη στις επιχειρηματικές προσδοκίες για το μέλλον, είπε ότι «για να παραμείνει θα πρέπει να διατηρηθεί και στο επόμενο διάστημα μια πολιτική φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Μετά από πολλές περιπέτειες έχουμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά. Εμείς, όλοι, στα Επιμελητήρια θα συνεχίσουμε να δίνουμε φωνή στις ελληνικές επιχειρήσεις και να στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειές τους σε αυτή την κατεύθυνση».


Τέλος, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, για τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου Ευβοίας απένειμε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννη Γεροντίτη, ασημένιο αντίγραφο αρχαίου πλοίου, σύμβολο του θαλάσσιου εμπορίου της περιοχής, ευχόμενη «στο Επιμελητήριο Ευβοίας πολλές δεκαετίες ακόμα, ώστε να στηρίζει την επιχειρηματικότητα έμπρακτα, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα». 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *