Η εξόφληση φόρων φέρνει μεγαλύτερο «πακέτο» στη ΔΕΘ

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών έχουν εισπραχθεί πάνω από 250 εκατ. ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή με περισσότερους από 203.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να πληρώνουν εφάπαξ το ποσό, κερδίζοντας έκπτωση 15% χιλιάδες.


Παράλληλα έχει εισπραχθεί πάνω από τον μισό ΕΝΦΙΑ, ενώ και το 50% του βεβαιωμένου έως τώρα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχει προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, έχει πληρωθεί.

Όπως είναι φυσικό η καλή αυτή εικόνα των φορολογικών εισπράξεων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου τον οποίο σχεδιάζει να αξιοποιήσει το οικονομικό επιτελείο για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παρά τις δυσκολίες που προκαλούνται από την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες οι οριστικές αποφάσεις για τις νέες παρεμβάσεις αναμένεται να ληφθούν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *