«Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις γερμανικές επιχειρήσεις» τονίζει μετά το μπαράζ επαφών στο Βερολίνο ο Γεωργιάδης

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τις γερμανικές επιχειρήσεις, λόγω κυρίως της προόδου που έχει σημειώσει στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα που συνάντησε κατά τις επαφές του με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Γερμανίας, σε μια επίσκεψη, την οποία περιέγραψε και ως «θεραπεία της ζημιάς που υπέστησαν οι ελληνογερμανικές σχέσεις την περασμένη δεκαετία».


«Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας που συνάντησα εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία τρία χρόνια και φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάθεση για να αρχίσουν πλέον να γίνονται πολλές επενδύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν εντατικά προκειμένου το θετικό κλίμα να γίνει και πράξη.

«Είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από ό,τι όταν ερχόμουν στο Βερολίνο. Ερχόμουν έχοντας στο νου περίπου το 1/3 από αυτά που συνάντησα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κρίση δίνει στην Ελλάδα και ευκαιρίες, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η τρέχουσα κρίση ωθεί τη γερμανική οικονομία να αναζητήσει νέους τρόπους και τόπους παραγωγής «και η Ελλάδα – με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία τους ενδιαφέρει πάρα πολύ – , αποτελεί πλέον για αυτούς έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Δείτε τις αναρτήσεις από τις επαφές που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης στο Βερολίνο


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *