Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από την UBS – Επίσημη ανακοίνωση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας

Τέλος στο «θρίλερ» της διάσωσης της Credit Suisse έβαλε σήμερα ο κολοσσός της Ελβετίας UBS εξαγοράζοντας την τράπεζα.


Ειδικότερα, η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισεκ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και την UBS.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας χορηγεί πιστωτική γραμμή μέχρι 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στην UBS και την Credit Suisse, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.


«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας

«Η UBS ανακοίνωσε την εξαγορά της Credit Suisse. Αυτή η εξαγορά κατέστη δυνατή με την υποστήριξη της ελβετικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της ελβετικής εποπτείας της χρηματοπιστωτικής αγοράς, της
Αρχή FINMA και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, βρέθηκε λύση για την εξασφάλιση οικονομικών, σταθερότητα και προστασία της ελβετικής οικονομίας σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Και οι δύο τράπεζες έχουν απεριόριστη πρόσβαση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, μέσω των οποίων μπορούν να λάβουν ρευστότητα σύμφωνα με τις “κατευθυντήριες γραμμές για τη νομισματική πολιτική”.

Επιπλέον, και με βάση το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, η Credit Suisse και η UBS μπορούν να λάβουν δάνειο ενίσχυσης ρευστότητας με καθεστώς προνομιακού πιστωτή σε πτώχευση για συνολικό ποσό έως 100 δισεκατομμύρια Ελβετικά φράγκα. Η δομή του δανείου βασίζεται στο PLB.


Η ουσιαστική παροχή ρευστότητας θα διασφαλίσει ότι και οι δύο τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη ρευστότητα

Παρέχοντας σημαντική βοήθεια ρευστότητας, η Κεντρική Τράπεζα εκπληρώνει τον στόχο της να συμβάλλει στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την
ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την Αρχή FINMA, για το σκοπό αυτό».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *