Η ανάλυση που κάνει τον Γεωργιάδη να μιλά για «παγκόσμια πρωταθλήτρια επενδύσεων» Ελλάδα!

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Κάνουμε πράξη αυτό που δεσμευτήκαμε τον Ιούλιο του 2019, να καταστήσουμε την Ελλάδα την πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις χώρα στον πλανήτη και να παρέχουμε στον ελληνικό λαό την ευμάρεια που του αξίζει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάλυση αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των επενδύσεων για την περίοδο από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021. Ακόμη, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιταχύνει, ακόμη περισσότερο, τον αναπτυξιακό βηματισμό της με την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ολόκληρη η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πρωταθλήτρια των επενδύσεων στην περίοδο από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021, αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance, IIF). Τη συγκεκριμένη περίοδο ο ρυθμός πραγματικής αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) προσεγγίζει το 20% στην Ελλάδα, επίδοση που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη χώρα, ενώ μάλιστα στην ευρωζώνη σημειώνεται πτώση της τάξης του 10%.


Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική αναγνώριση της πολύ μεγάλης απόστασης που έχει διανύσει η Ελλάδα από τελευταία στην ευρωζώνη στις επενδύσεις τον Ιούνιο του 2019 σε έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Όπως επίσης και για έναν ακόμη λαμπρό κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικά θετικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών με τις πολύ μεγάλες επενδύσεις της JP Morgan, της Microsoft, της Amazon και πολλών άλλων παγκόσμιων κολοσσών και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων, που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και τις επιδόσεις στην αύξηση της απασχόλησης (η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας) και την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος (ο δείκτης στο υψηλότερο σημείο από το 2000).


Σ’ αυτό το θετικό περιβάλλον επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τον αναπτυξιακό μας βηματισμό με την προώθηση μεταρρυθμίσεων, με κορυφαία τον καινούργιο Αναπτυξιακό Νόμο που μόλις προχθές ψηφίσαμε στη Βουλή και ενεργοποιούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *