«Η αύξηση του κατώτατου είναι ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο» τονίζει ο Γεωργιάδης – «2 εκ. ευρώ πρόστιμα αισχροκέρδειας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στο  MEGA για την ακρίβεια, αλλά και για την αύξηση του κατώτατου μισθού.


«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένας επιπλέον μισθός το χρόνο. Έως τώρα έχουμε προχωρήσει σε μείωση φόρων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση στα καύσιμα των ανθρώπων, αύξηση κατώτατου μισθού και έκτακτο επίδομα» επεσήμανε.

«Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις. Όταν υπάρχει παγκόσμιος πληθωρισμός, είναι παράλογο να πιστεύει κάποιος ότι, αυτό θα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι μεγάλο» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχολούμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Κάναμε ελέγχους στα προϊόντα και στα καταστήματα ένα προς ένα. Με ψυχραιμία και λελογισμένα θα βρούμε φως στο τούνελ» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε «κάνουμε ελέγχους καθημερινά για την αισχροκέρδεια. Έχουμε βάλει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, για την αισχροκέρδεια».


«Προχθές ψηφίστηκε η διάταξη για τα υπερκέρδη. Το πρόστιμο που βάλαμε είναι το διπλάσιο του κέρδους που έβγαλε κάποιος από ένα προϊόν το οποίο πουλούσε πάνω από  το πλαφόν του κέρδους που έχουμε θέσει, και αφορά στα άλευρα τα λάδια, τα κρέατα, τα τρόφιμα κατά κύριο λόγο» πρόσθεσε.


«Στη Βαρβάκειο μπορείς να αγοράσεις ελληνικό αρνάκι από 7,99 ευρώ, μπορείς να τα βρεις και πιο ακριβά. Η κυβέρνηση έδωσε έκτακτες ενισχύσεις στις ζωοτροφές, πλαφόν στο κέρδος, κάναμε ελέγχους για τα αποθέματα σε αρνιά, δουλέψαμε και η τιμή δεν ανέβηκε στα 16 ευρώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το πασχαλινό τραπέζι είναι 25-30% πιο ακριβό  σε σχέση με πέρσι. Πέρσι είχαμε την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 50 ετών. Πέρσι και πρόπερσι είχαμε την καραντίνα, ο κόσμος δεν πήγε στο χωριό του. Σύγκριση θα πρέπει να γίνει με μία χρονιά φυσιολογική, για παράδειγμα το 2019, η αύξηση είναι 10%» σχολίασε σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *