Γιατί πρέπει να βλέπουμε τη φαρμακοβιομηχανία ως ευκαιρία καινοτομίας και όχι ως πρόβλημα στον προϋπολογισμό εξηγεί ο Γεωργιάδης

«Ή τώρα θα οικοδομήσουμε ανταγωνιστική βιομηχανία στην Ευρώπη ή θα αποφασίσουμε ότι είναι μικρής σημασίας για εμάς και θα βασιζόμαστε σε εφοδιαστικές αλυσίδες άλλων τμημάτων του κόσμου. Εγώ και η κυβέρνηση είμαστε υπέρ της πρότασης αυτής και μιας ισχυρής συμμαχίας» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης σε πάνελ για τη βιομηχανία φαρμάκου στο πλαίσιο του 7ου Delphi Economic Forum, που πραγματοποιείται στους Δελφούς.


Ο υπουργός επαίνεσε την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου, δηλώνοντας υπερήφανος γι’ αυτήν που όπως ανέφερε «κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση. Κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ανθεκτική βιομηχανία».

 «Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Είτε κάνουμε τώρα το μεγάλο άλμα στην καινοτομία και την επένδυση στη φαρμακοβιομηχανία και ξαναχτίζουμε μία ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία πολύ ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, ανταγωνιζόμενη τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία, είτε αποφασίζουμε ότι θα είμαστε οι φτωχοί συγγενείς και οι εφοδιαστικές αλυσίδες μας θα εξαρτώνται από άλλα μέρη του κόσμου. Εφόσον πιστεύω ακράδαντα στο πρώτο, πραγματικά θα προσπαθήσω για μία δυνατή συμμαχία μέσα στα κράτη μέλη για αυτό. Λοιπόν, ναι, έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση».

 «Είμαστε πολύ καλοί στην απορρόφηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, όπως έχουμε αποδείξει τα τελευταία τρία χρόνια, και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Καταλαβαίνω ότι το claw back για τις επενδύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι πιο γραφειοκρατικό, όπως το είχαμε στον εθνικό μας προϋπολογισμό, για τους λόγους που εξηγήσαμε πριν. Ακόμα όμως και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πάλι θα μπορέσουμε να το απορροφήσουμε. Δεν έχω, λοιπόν, ανησυχίες και σκέψεις για την αναδιανομή της χρηματοδότησης διότι θα την απορροφήσουμε όλη».

Δείτε όσα είπε


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *