Γιατί η αποστολή στη Σαουδική Αραβία πήγε τρεις φορές καλύτερα από ότι ανέμενε εξηγεί ο Γεωργιάδης

Για νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Δίνοντας το στίγμα της επίσκεψης της κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στο Ριάντ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι το ταξίδι πήγε τουλάχιστον τρεις φορές καλύτερα από το αναμενόμενο όσον αφορά το αποτέλεσμα των ιδιωτικών επενδύσεων και όσον αφορά τις κυβερνητικές επαφές δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως ήταν μια αποστολή που σε επίπεδο κυβερνητικό και σε επίπεδο ιδιωτικής οικονομίας είχε πολύ μεγάλα οφέλη. Ενδεικτικά, ανέφερε πως όταν σχεδίαζαν το ταξίδι είχαν θέσει ως στόχο για να είναι επιτυχημένο να γίνουν 100 περίπου διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων από την Ελλάδα και από τη Σαουδική Αραβία, και όταν στο τέλος της ημέρας δόθηκε ο τελικός κατάλογος των συναντήσεων είχαν ξεπεράσει σε αριθμό τις 300.

Παράλληλα εξέπεμψε το μήνυμα πως θα υπάρχει συνέχεια, με την επίσκεψη στην Ελλάδα τον Μάιο επιχειρηματικής αποστολής από τη Σαουδική Αραβία. «Τον Μάρτιο εμείς στη Σαουδική Αραβία, τον Μάιο αυτοί στην Αθήνα, πόσο μεγάλη είναι η διάθεση από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας να δουλέψουν μαζί μας και ποσό εμείς να δουλέψουμε μαζί τους» ανέφερε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *