Γερμανία: Καθησυχαστικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις τράπεζες: «Καμία σύγκριση με την κρίση του 2008 – 09»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Γερμανίας, ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ήταν καθησυχαστικός και απέρριψε σήμερα (17.3.2023) τα σενάρια ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα είναι συγκρίσιμη με την τραπεζική και χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2008-9.


Ο Γερμανός πολιτικός τόνισε ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα μετά το «κραχ» αμερικανικών τραπεζών και την παραλίγο κατάρρευση της Credit Suisse (πήρε ανάσα ζωής μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας), δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική θύελλα που ξέσπασε στον πλανήτη την περίοδο 2008 – 09.


«Έχουν ληφθεί πολλά ρυθμιστικά μέτρα μετά την τραπεζική κρίση, επομένως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση εκείνης της εποχής», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ και παρέπεμψε στις επανειλημμένες δηλώσεις του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς ότι οι καταθέσεις των αποταμιευτών στις τράπεζες είναι ασφαλείς.

Επιπλέον, τόνισε, η Γερμανία βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική κατάσταση και για αυτό «υπάρχει περιορισμένος λόγος ανησυχίας». Προειδοποίησε μάλιστα: «να μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση για την οποία δεν υπάρχει λόγος».


Σε δηλώσεις του στη σημερινή Handelsblatt, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται νέα οικονομική κρίση. «Το νομισματικό σύστημα δεν είναι πλέον τόσο εύθραυστο όσο πριν από την οικονομική κρίση», διευκρινίζει ο καγκελάριος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *