«Εξαιρετικά τα νούμερα για τον φετινό τουρισμό» τονίζει η Ζαχαράκη – Έρχονται νέα προγράμματα

Για τις πρώτες ενδείξεις από την τουριστική κίνηση φέτος, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, μίλησε στο MEGA η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.


 «Ο Απρίλιος είναι καλύτερος από το 2019, έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Σε κάποια σημεία και κάποιους προορισμούς περνάμε το 2019 σε τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά» ανέφερε.

 «Δουλεύουμε στον πυλώνα της ποιότητας, να αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μέση δαπάνη, δεύτερος πυλώνας η βιωσιμότητα και τρίτος η ισορροπία. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε πτήσεις που προγραμματίζονται και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η τελευταία άφιξη κρουαζιέρας θα είναι 3 Ιανουαρίου. Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας» εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

«Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Ήταν 440.000 οι αιτήσεις μέχρι χτες, είναι τεράστια η συμμετοχή. Φέτος έχουμε τρία προγράμματα της κυβέρνησης για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα δώσουμε πάνω από 30 εκατ. σε 200.000 δικαιούχους. Θα μπορούν με άυλη κάρτα να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία τους με ένα voucher 150 ευρώ. Και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τους συνταξιούχους».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *