ΕΒΕΑ: Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του ΕΒΕΑ και τη δικτύωση των επιχειρήσεων-μελών του με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα ανέλαβε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 13ο World Chambers Congress, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό φόρουμ στον κόσμο για επιμελητήρια, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη.


Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πρωτοβουλία αφορά επαφές της Προέδρου του ΕΒΕΑ για την επανεκκίνηση της Λέσχης των σημαντικότερων Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του Παρισιού και του Τορίνο. Το ΕΒΕΑ θα ηγηθεί της προσπάθειας, με στόχο τη δημιουργία προγραμμάτων και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε μεγάλες πόλεις.

Μια ακόμη πρωτοβουλία αφορά τη συνεργασία με το Junior Chamber International, έναν οργανισμό που υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης, ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και ενδυνάμωσης νέων επιχειρηματιών, με σκοπό τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντίκτυπου στον χώρο που δραστηριοποιούνται. Η συνεργασία αυτή του ΕΒΕΑ αποσκοπεί στη δημιουργία προγράμματος Young Leaders για άτομα έως 35 ετών, καθώς και στην εκπαίδευσή τους.

Ακόμη, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας G. Chyzhykov, καθώς και τον Πρόεδρο του All-Ukrainian Association of Entrepreneurs V. Kredisov, με τους οποίους το προσεχές διάστημα το ΕΒΕΑ θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης για την ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της χώρας.

«Η ενεργή συμμετοχή μας στο 13ο World Chambers Congress, την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα επιμελητήρια του πλανήτη και περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι, είναι μία απόδειξη της ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας του ΕΒΕΑ και του ηγετικού ρόλου που κατακτά πλέον το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Στο πλαίσιο της παρουσίας μας εκεί, αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες συνεργειών με Επιμελητήρια άλλων χωρών, που στόχο έχουν να προωθήσουν δίκτυα επαφής, επιχειρηματικές σχέσεις και συνεργασίες, στην προοπτική της αλληλεπίδρασης μεταξύ επιχειρήσεων, εγχειρημάτων και ανθρώπων. Επιπλέον, οι δράσεις αυτές αποδεικνύουν τη δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση της θέσης της χώρας διεθνώς», δήλωσε η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *