ΕΒΕΑ: «Ημέρας Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία»

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία», η οποία διοργανώθηκε την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.


Στον χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 


«Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας, για την ενημέρωση και την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Στις αγορές που εξετάζονται σήμερα περιλαμβάνονται δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, με βάση το ΑΕΠ και τον πληθυσμό τους: η Ιταλία, η οποία είναι και ο κορυφαίος προορισμός για τις ελληνικές εξαγωγές και η Γαλλία, η οποία παρά τη σχετική πτώση παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς και οικονομικούς εταίρους της χώρας μας. Θα συζητηθεί, επίσης, η αγορά της Αυστρίας: της χώρας με το 5ο μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μονάδες αγοραστικής δύναμης. 


Σε κάθε μια από αυτές τις αγορές, εντοπίζονται σημαντικές δυνατότητες για περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε νέους κλάδους. Το ΕΒΕΑ είναι εδώ για να στηρίξει με κάθε τρόπο τους στόχους των ελληνικών επιχειρήσεων – πάντα σε σύμπραξη και συνεργασία με το Yπουργείο Εξωτερικών και τους επίσημους φορείς εξωστρέφειας της χώρας. 

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας. Με υψηλής αποτελεσματικότητας επιχειρηματικές αποστολές και δράσεις δικτύωσης, για να φέρουμε τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις πιο κοντά σε δυνητικούς συνεργάτες. Με έγκυρη και στοχευμένη επιχειρηματική πληροφόρηση, αλλά και με ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης, που καλύπτουν όλο το φάσμα της εξαγωγικής δραστηριότητας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σαφώς επιβάλλουν εγρήγορση και ετοιμότητα. 



Δεν λείπουν, όμως, και οι ευκαιρίες για περαιτέρω επέκταση και διεύρυνση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε, με πρωταγωνιστές πάντα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις».


Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Διευθυντής της Β1 Διεύθυνσης, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α΄, κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, μετέφερε χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κας Μάιρας Μυρογιάννη, και εξήρε την αγαστή συνεργασία με το ΕΒΕΑ, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τα στελέχη των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών οι αγορές αρμοδιότητάς τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους που εμφανίζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αγορές της Αυστρίας, Γαλλίας και Ιταλίας ως εξής: Για την Αυστρία από την κα Γιούλη Μπογιατζοπούλου, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β΄, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Βιέννης, για τη Γαλλία από τον κ. Νικόλαο Μπελιά, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ B’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων και για την Ιταλία από τον κ. Παναγιώτη Ζάραγκα, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β΄, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Ρώμης. Την εκδήλωση συντόνισε το Μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, κ. Απόστολος Ασλανίδης.  Από την πλευρά του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ παραβρέθηκε το Μέλος κ. Ανδρέας Μπεκυράς. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων με τα ανωτέρω στελέχη των Γραφείων ΟΕΥ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *