Eurostat: Ευρωζώνη: Μείωση του πληθωρισμού στο 2,9% τον Οκτώβριο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης μειώθηκε στο 2,9% σε διάστημα χρόνου τον Οκτώβριο, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια και καταγράφοντας σημαντική επιβράδυνση, αφού έτρεχε με 4,3% τον Σεπτέμβριο και με 5,2% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.


Το ποσοστό αυτό είναι καλυτερο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές του Factset, οι οποίοι υπολόγιζαν κατά μέσο όρο σε μια επιβράδυνση στο 3%. Ο πληθωρισμός στις 20 χώρες που μοιράζονται το ενιαίο νόμισμα πλησιάζει το στόχο του 2% που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, μετά την ελαφρά ανάκαμψη του προηγούμενου τριμήνου, επιβαρυμένη από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γερμανία και τις πληθωριστικές εντάσεις.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των 20 χωρών της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,1% από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Οι αναλυτές στοιχημάτιζαν πως η οικονομία θα παρέμενε στάσιμη (+0%). Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ καταγράφει ελαφρά αύξηση κατά 0,1%.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *