«Εντυπωσιακά νούμερα και έσοδα χωρίς να υπάρχει Κίνα, Ρωσία και Ουκρανία» τονίζει ο Κικίλιας

Για την πορεία της «ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας» μίλησε στην ΕΡΤ  ο υπουργός Τουρισμού  Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι το μεγάλο έσοδο για τη χώρα και τη μέση ελληνική οικογένεια προέρχεται από τον τουρισμό που πλέον διαρκεί 10 μήνες.


«Όλα αυτά είναι απόρροια της πολύ μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τον ελληνικό τουρισμό. Δεν ξέρω κανέναν, από καμία χώρα που δεν μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», δήλωσε με υπερηφάνεια για τη δουλειά που γίνεται φέτος στο υπουργείο Τουρισμού.

 «Μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακά τα νούμερα και τα έσοδα για το 2022, μέχρι τέλος Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει Κίνα, Ρωσία και Ουκρανία» δήλωσε ο κ. Κικίλιας αποκαλύπτοντας ότι τον Απρίλιο η Τράπεζα της Ελλάδος κατέγραψε 19% αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με το 2019. «Αύξηση 15% στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι σε σχέση με το ίδιο έτος» τόνισε, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την καλή πορεία του κλάδου.

«Μέχρι σήμερα τα έσοδα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ ισχυρά για τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεθοδευμένη και σκληρή δουλειά των εργαζομένων στον κλάδο που αποτελεί στο 25% του ΑΕΠ της χώρας.

«Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα πρώτα κύματα της πανδημίας οδήγησε στο η Ελλάδα να θεωρείται ασφαλής προορισμός», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού λέγοντας ότι το προϊόν που παρέχει η χώρα μας είναι μοναδικό.


Μιλώντας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο ίδιος αναφέρθηκε στις πτήσεις από τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν από τις 7 Μαρτίου: «Έχουμε 9 πτήσεις την ημέρα και 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα για το Ελ. Βενιζέλος». Χαρακτήρισε μάλιστα αυτό το γεγονός ως “game changer” που αναβαθμίζει στρατηγικά τον ελληνικό τουρισμό.


«Ο τουρισμός είναι πλέον δέκα μήνες στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις σε πολλές χώρες».

Με αφορμή την είδηση για την μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνουν δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες σε αεροδρόμιο της Ρώμης αναμένοντας την πτήση της επιστροφής δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια».

Μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για πανευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο τον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα καθώς και τον κατασκευαστικό τομέα. «Λίαν συντόμως το υπουργείο Εργασίας θα έχει να κάνει ανακοινώσεις γύρω από αυτό το θέμα», δήλωσε σχετικά. Αναφερόμενος στις 50.000 κενές θέσεις στον τουρισμό κάλεσε τους εργοδότες «να δώσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους εργαζομένους», λέγοντας ότι «πρέπει να πάρουν μέρισμα από την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού» και όπως διευκρίνισε τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι στα καταλύματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *