Εκτίναξη μονάδων στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επανήλθε στην ενεργό δράση το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τετάρτης (8/5) κινείται σε επίπεδα που έχει να «δει» από τον Απρίλιο του 2011!!!


Ώθηση παρέχει το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τους αναλυτές να περιμένουν πως η Λεωφόρος Αθηνών θα «απορροφήσει» ένα μέρος των ισχυρών κερδών, που αποκόμισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού κατά τη διάρκεια των πασχαλινών αργιών στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης έχει «σκαρφαλώσει» κατά +1,26% στις 1.470,55 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.464,74 (χαμηλό ημέρας) και των 1.472,13 μονάδων (υψηλό ημέρας). Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η κατάκτηση των 1.500 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΔ προέρχεται από κλείσιμο στις 1.452,24 μονάδες.

Οι επενδυτές επέστρεψαν στη δράση μετά πενθήμερη ανάπαυλα, καθώς το Χ.Α. παρέμεινε κλειστό τη Μεγάλη Παρασκευή (3/5), τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5), αλλά και την Τρίτη (7/5) λόγω μεταφοράς της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *