Έκδοση πράσινου ή βιώσιμου ομολόγου προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της 7ης συνάντησης της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις παρά τις μεγάλες προκλήσεις που δημιούργησαν, αρχικά η υγειονομική και, πιο πρόσφατα, η ενεργειακή κρίση, «η ευθυγράμμιση της οικονομικής μεγέθυνσης με τους φιλόδοξους στόχους μας για το κλίμα, παραμένει στο επίκεντρο των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Ελλάδας».


Το γεγονός αυτό, τόνισε,  αποδεικνύεται από:

  • Την πρόβλεψη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για διάθεση πάνω από 37% του προϋπολογισμού για την υλοποίηση σημαντικών πράσινων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Την εν εξελίξει σταδιακή ενσωμάτωση της κλιματικής διάστασης στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Τον σχεδιασμό για την υλοποίηση μιας συνεκτικής εθνικής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση.
  • Τον σχεδιασμό για την εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου περιβαλλοντικής φορολόγησης, ώστε να υποστηριχθεί ο στόχος για κλιματική ουδετερότητα, με παράλληλη στήριξη της κοινωνικο-οικονομικής συνοχής.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η χώρα μας εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης πράσινου ή βιώσιμου ομολόγου, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην εφετινή χρηματοδοτική στρατηγική του Ελληνικού Δημοσίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *