ΕΥ Ελλάδος: Άνοιξε η διαδικτυακή πύλη για τον παγκόσμιο διαγωνισμό «Young Tax Professional of the Year 2024»

Η EY Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη του διαγωνισμού Young Tax Professional of the Year 2024.


Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε ταλαντούχες νέες και ταλαντούχους νέους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φορολογία και τα φορολογικά θέματα, που θέλουν να διακριθούν για τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους και να γνωρίσουν συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές με αντικείμενο σπουδών τη Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, τα Οικονομικά, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή τα Νομικά, χωρίς ή με σχετική πρακτική εμπειρία έως 6 μήνες. Οι υποψήφιες/οι χρειάζεται να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, τόσο στον γραπτό όσο και προφορικό λόγο, επάρκεια στη χρήση του Microsoft Excel & PowerPoint και πάθος για τον κόσμο της φορολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα συμμετοχής μέχρι τις 13/10/2023, ηλεκτρονικά, επισκεπτόμενοι το website της EY, απ’ όπου μπορούν να μάθουν και περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τους όρους του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός με μία ματιά
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους μέσω διαδικτυακών τεστ προσωπικότητας και αξιολόγησης τεχνικών γνώσεων, και να συμμετάσχουν σε προσωπική, διαδικτυακή συνέντευξη με στελέχη από τα Τμήματα Φορολογικών Υπηρεσιών και Talent της EY Ελλάδος. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της EY Ελλάδος, αλλά και να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ένα case-study, το αντικείμενο του οποίου θα έχει καθορίσει η EY.


Στη δεύτερη φάση, η/ο νικήτρια/ής του ελληνικού διαγωνισμού, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά, τον Ιανουάριο του 2024.


Τέλος, η καταληκτική φάση του διαγωνισμού, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 10 επικρατέστεροι διαγωνιζόμενοι από τη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί σε χώρα-μέλος του παγκόσμιου δικτύου της EY. Σημειώνεται ότι η περυσινή τελική φάση διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι υποψήφιοι/ες θα έχουν την υποστήριξη έμπειρων επαγγελματιών και εκπαιδευτών της EY, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν στο σημερινό, αλλά και στο φορολογικό περιβάλλον του μέλλοντος, και θα τους καθοδηγήσουν για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Μία μοναδική εμπειρία
Υπενθυμίζεται ότι, στον διαγωνισμό της προηγούμενης χρονιάς, “Young Tax Professional of the Year 2023”, αναδείχτηκε νικήτρια για την Ελλάδα, η Χρύσα Βεσυροπούλου. Η νικήτρια, συνόψισε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, δηλώνοντας: «Μέσα από τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από όλον τον κόσμο, να ανταλλάξουμε ιδέες και ανησυχίες, να έρθουμε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου και να προβληματιστούμε για το μέλλον της φορολογίας. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να προσανατολιστώ ξεκάθαρα προς τον επόμενο επαγγελματικό στόχο μου».

Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, ο κος Στέφανος Μήτσιος, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Με την ραγδαία πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας και τις διάφορες νομοθετικές και ρυθμιστικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η φορολογία εξελίσσεται και αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός ο ραγδαίος μετασχηματισμός, μοιραία φέρνει και τη ζήτηση για νέες δεξιότητες, αλλά και φρέσκες ιδέες, προσεγγίσεις και λύσεις στις νέες φορολογικές προκλήσεις. Ο διαγωνισμός της EY, Young Tax Professional of the Year, αποτελεί μία ευκαιρία για φοιτητές, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και το πάθος τους γύρω από τη φορολογία, και να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις ιδέες τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας, έτσι, τις στέρεες βάσεις για μία επιτυχημένη πορεία στον κόσμο της φορολογίας».


Για υποψηφιότητες συμμετοχής στον διαγωνισμό, πατήστε εδώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *