«Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες» διαβεβαιώνει ο Σκρέκας

Στην ενεργειακή κρίση και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ρωσία προχωρήσει σε ολική αποκοπή της ροής φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ .

Ο κ. Σκρέκας ανέλυσε τα τρία μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για το παραπάνω ενδεχόμενο:

«Έχουμε τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας. Είναι έτοιμα και είναι γεμάτες οι δεξαμενές τους με ντίζελ εφόσον χρειαστεί να μετατραπούν και να δουλέψουν με πετρέλαιο» τόνισε.

Για τον λιγνίτη εξήγησε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε διπλασιασμό της εξορυκτικής δραστηριότητας ώστε οι αυλές  των εργοστασίων να είναι γεμάτες με λιγνίτη σε περίπτωση που θα χρειαστεί να υπερ-λειτουργήσουν.

Όσον αφορά στο τρίτο μέτρο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας «για να υποδεχόμαστε δύο πλοία ταυτόχρονα με LNG εάν χρειαστεί να αντικατασταθεί το φυσικό αέριο».

«Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και έτσι θα δεχόμαστε τις συνέπειες.

Σχετικά με τα επιδόματα δήλωσε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη όταν έχει τετραπλασιαστεί το κόστος της ενέργειας, γι αυτό και η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι, είπε ότι έχουν γίνει πολύ σοβαρές παρεμβάσεις για την ηλεκτροδότηση των νησιών. «Έχουμε διπλασιάσει την περίσσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές» τόνισε.

Δείτε όσα είπε

MYCONIAN COLLECTION

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *