Δυνατό “brand” η Αττική για Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία

  • Θετικά μηνύματα εξωστρέφειας για το δυνατό «brand» Αττική σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία
  • Γ. Πατούλης: «Η παρουσία μας σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις συμβάλει καθοριστικά προκειμένου τα ποιοτικά προϊόντα της Αττικής γης να γίνουν περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές»Με τη δυναμική συμμετοχή σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών,την Food and Drink Expo 2022, η οποία διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ του ΗνωμένουΒασιλείου και την Alimentaria, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη τηςΙσπανίας, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την προβολήκαι προώθηση του Αγροδιατροφικού τομέα μέσα από το «brand name» Αττική. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύχθηκε σε δύο διακριτές φάσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τη λειτουργία popup καταστήματος στη περιοχή Islington του Λονδίνου και τη συμμετοχή με info-kiosk στη Διεθνή Έκθεση Food and Drink Expo 2022, η οποία διεξήχθη στοΜπέρμιγχαμ. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος pop up ήταν να προσδιοριστεί οαντίκτυπος των προϊόντων της Αττικής στον τελικό καταναλωτή μιας συνοικίας τουΛονδίνου που φημίζεται για τους ξεχωριστούς της χώρους εστίασης. Στο κατάστημα παρασκευάζονταν γεύματα τύπου Lunch & Breakfast Bites από τον Βρετανό chef Andrew R M Reed, καθώς και πώληση των προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Επιπρόσθετα, διοργανώθηκε παρουσίαση των οίνων πουπαρουσιάζονταν στη δράση από τον κο Κλέαρχο Κανελλάκη, Head Sommelier καιWine Buyer στο εστιατόριο Ekstedt.
  • Παράλληλα, στο εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής εκτίθονταν ταπροϊόντα των εταιρειών ανά κατηγορίες, ενώ εκτός από τη πληροφόρηση πουπαρέχονταν στους επισκέπτες από στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τοναγροδιατροφικό τομέα της, υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό της διοργανώτριαςεταιρείας, το οποίο είχε αναλάβει την προώθηση των προϊόντων των εκθετών στην έκθεση. Ταυτόχρονα, σεφ ετοίμαζε μικρογεύματα με βάση τα υλικά τωνεπιχειρήσεων, προκειμένου να παρουσιάζεται άμεσα το ποιοτικό πλεονέκτημα τωνπροϊόντων της Αττικής.Στο σύνολο της δράσης παρουσιάστηκαν προϊόντα από είκοσι τρεις επιχειρήσειςτης Αττικής τα οποία αφορούσαν στις εξής κατηγορίες τροφίμων: λάδι, βότανα,μπάρες δημητριακών, δημητριακά πρωϊνού, αλείμματα- σάλτσες, κρασί, μέλι, ενώανάμεσα στους 217 επισκέπτες –επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων πουπροσέγγισαν το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν εκπρόσωποι εταιρειών όπως οι Morrisons, Unisnacks Europe Ltd, Booker Group, Waitrose, Euro Food Brands,Bestfoods UK, Olympic Oils Ltd, Laithwaite’s Wine, Premier Foods και SumaWholefoods.Τις εκδηλώσεις, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο κος ΛαζαρήςΓεράσιμος Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Β της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο και η κα Σκαρβέλη Ελένη Προϊσταμένη του Γραφείου του Ελληνικού ΟργανισμούΤουρισμού.
  • Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής τους προσκεκλημένους τηςεκδήλωσης υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικήςκαι Αλιείας κος Χριστακόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικήςκαι Προβολής της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κα Σταυρουλάκη,καθώς και η κα Καλλιώρα υπάλληλος της ίδιας διεύθυνσης. Επίσης, τα στελέχη τουΥπουργείου Εμπορίου της Κύπρου κα Μπαροτσάκη, κος Ντάφος και κα Τηλεβαντίδηπου στελέχωναν την κυπριακή συμμετοχή στην έκθεση, τίμησαν με την παρουσίατους το περίπτερο της Αττικής.Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Αττικής και στη Ιβηρική ΧερσόνησοΗ Περιφέρεια Αττικής έδωσε δυναμικό παρών και στην Βαρκελώνη, στη σημαντική έκθεση Alimentaria, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και της Μαζικής Εστίασης. Η έκθεση φέτος φιλοξένησε 3.000 εκθέτες. Το «καλάθι» της Αττικής εκπροσωπήθηκε από τους εκθέτες – επιχειρήσεις, οι οποίοι παρουσίασαν μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως μέλι, γαλακτοκομικά, αλείμματα, σακχαρώδη, αρτοποιήματα (κριτσίνια, κουλουράκια) και προϊόντα χαρουπιού.Τις τρεις πρώτες μέρες της έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής ο βραβευμένος executive chef κος Μπρατσολιάς Γιάννης μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις παρουσίασε συνταγές (finger food) εμπνευσμένες από τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες των εκθετών. Συμπληρωματικά, την μία εκ των ημερώνο κος Μπρατσολιάς μαζί με τον chef της διοργανώτριας εταιρείας κο Βασάλο, προσέφεραν στους επισκέπτες ένα ιδιαίτερο πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακά υλικά της Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει συνυπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων «Ακρόπολις» για την ανάπτυξη και προβολή της γαστρονομίας της Αττικής.Την τέταρτη μέρα της διοργάνωσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κος Χριστακόπουλος υποδέχτηκαν τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Πειραιά ειδικότητας «Τεχνικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας», οι οποίοι συνοδεύονταν από τη Διευθύντριά τους κα Κλοκανά Ασπασία. Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα περίπτερα των εκθετών και δοκίμασαν τα ποιοτικά προϊόντα τους.

  • Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση πλαισιώθηκε από τον Εντεταλμέν οΠεριφερειακό Σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κο Βοϊδονικόλα, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κο Χριστακόπουλο και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της κα Σταυρουλάκη
  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη και προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων της Αττικής γης, υπογράμμισε ότι, ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας και στην εξωστρέφειατης χώρας. Με σωστό σχεδιασμό έχουμε την βούληση να επενδύουμε συνεχώς στην ενίσχυση της αγροδιατροφικής προβολής των προϊόντων της Αττικής μας, τα οποία σε συνδυασμό με το τουριστικό κεφάλαιο μπορούν να προσδώσουν την θεαματική υπεροχή απέναντι σε κάθε άλλο προορισμό. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις είναι το όχημαFμέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές για την ταυτότητα και την ποιότητά τους. Η στήριξη των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέαoαποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μαςoστην Περιφέρεια Αττικής, αφού αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικότομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μεoστοχευμένες δράσεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους»,oανέφερε χαρακτηριστικά.Να σημειωθεί ότι το 2022 η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να χρηματοδοτούμε με ποσοστό 80% τη συμμετοχή των παραγωγών της Αττικής σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών.oΕπιπλέον, ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας διατίθεται για τηoδυναμική παρουσία των τροφίμων της Αττικής σε εκθεσιακά γεγονότα.