Δυναμικό «παρών» δίνει τo EBEA στην 87η ΔΕΘ

Δυναμικό «παρών» δίνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, καθώς και με τη στήριξη της συμμετοχής επιχειρήσεων – μελών του στην Έκθεση.


«Κέντρο» των δράσεων του ΕΒΕΑ αναδεικνύεται το Περίπτερο 13 της τιμώμενης χώρας (Βουλγαρία), όπου έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων με παράλληλη φιλοξενία είκοσι start-ups, που υποστηρίζονται από το ΕΒΕΑ. Ειδικότερα, πρόκειται για νεοφυείς ομάδες/επιχειρήσεις που προέρχονται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ και τα ευρωπαϊκά Έργα GAZELLE και SUCCEED, συντονιστής-εταίρος των οποίων είναι το Επιμελητήριο. Αναλυτικότερα, θα συμμετάσχουν δεκαπέντε ελληνικές και πέντε διεθνείς νεοφυείς επιχειρήσεις/ομάδες, εκ των οποίων οι  ΙNTELIGG P.C., DATAPHORIA, SEEMS, KEYVOTO, EggΠαίδευση, ELECTRIBE, GRAPEVINE, RHOE, QUANTUM NEURAL TECHNOLOGIES, QUETRI, WASTECLOUD, EFFICIOUS-Zero Waste, EV Loader, EVOTROPIA, IRIDA A.I. TECHNOLOGIES A.E. είναι οι ελληνικές.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινάει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Θ.Ε.Α. του E.B.E.A. με τη Θερμοκοιτίδα GRAVITY του CyRIC | Cyprus Research & Innovation Center Ltd. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, την ΕΑΤΕ, το NBG Business Seeds,  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την BAYER, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το OK!Thess, εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Ηγεσία 3.0, Εκπαίδευση, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα». Κατόπιν, το ΕΒΕΑ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα: “Greece – Ukraine: Business Opportunities”, όπου θα παρουσιαστoύν η οικονομία της Ουκρανίας και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, ενώ θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β meetings) μεταξύ ελληνικών και ουκρανικών επιχειρήσεων.

Την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις πρωτοβουλίες του ΕΒΕΑ για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του έργου GAZELLE, σε συνδιοργάνωση με την Enterprise Greece, με θέμα: «Οι προοπτικές ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Βαλκανική Μεσόγειο», ενώ, θα ακολουθήσει pitching των ομάδων των Έργων GAZELLE, Θ.Ε.Α. και SUCCEED. Την ίδια μέρα, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας, διοργανώνεται από κοινού εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες Ελλάδας – Βουλγαρίας», για την ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά της Βουλγαρίας και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με σημαντική παρουσία Υπουργών των δύο χωρών. Ακόμη, τo ΕΒΕΑ σε συνεργασία με το EUROCHAMBRES  διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Presentation of Latin America IP SME Helpdesk & the India IP SME Helpdesk”, όπου θα υπάρξει ενημέρωση των ΜμΕ σε θέματα Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IP Protection) στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Ινδίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ ολοκληρώνεται το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, με την εκδήλωση «ESG 1.0: Προκλήσεις και ευκαιρίες», σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο την ΕΑΤΕ, το NBG Business Seeds, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την BAYER, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το OK!Thess.

Τέλος, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, το ΕΒΕΑ παρέχει και φέτος, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε δέκα επιχειρήσεις – μέλη του τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Έκθεση και να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο  Περίπτερο 2.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *