«Δουλεύουμε ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στον Τουρισμό το 2022» δηλώνει ο Κικίλιας

«Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό το καλοκαίρι του 2022», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον αυτόματο πιλότο. Κερδίζεται καθημερινά με μεθοδική προσπάθεια που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, οργανωμένες καμπάνιες με τον ΕΟΤ, συνέργειες με μεγάλους “παίκτες” της αγοράς, αξιοποίηση των σύγχρονων διεθνών τάσεων όπως οι ψηφιακοί νομάδες».


Μάλιστα αναφέρει ως παράδειγμα την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator στη χώρα, που «έχει δηλώσει ότι θα διπλασιάσει τους επισκέπτες της προς την Ελλάδα, από 1.5 εκατ. σε 3 εκατ., ξεπερνώντας ενδεχομένως ακόμα και το 2019. Την ίδια εικόνα παίρνουμε και από τις αεροπορικές εταιρείες τα ξενοδοχεία, την κρουαζιέρα», δηλώνει, επισημαίνοντας την άμεση συμβολή του τουρισμού στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη στήριξη της ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.

«Αυτό είναι και το “μέρισμα” που επιστρέφει ο τουρισμός στην κοινωνία και στην αγορά, στους μικρομεσαίους εμπόρους, στους επιχειρηματίες της εστίασης, σε όλους όσοι θρέφουν και θρέφονται από την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *