Δημοσκόπηση δικαίωση για Χατζηδάκη! «Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν την πρόοδο στον ΕΦΚΑ!»

«Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον ΕΦΚΑ! Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για την Action 24 Press» τονίζει  σε ανάρτησή του στο facebook ο Κωστής Χατζηδάκης.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας

«Συγκεκριμένα, 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η εξυπηρέτηση στον ΕΦΚΑ έχει αναβαθμιστεί τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο και από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές! Και ας μην ξεχνάμε, ότι σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις πριν από κάποια χρόνια, οι αρνητικές γνώμες για τον ΕΦΚΑ θα ήταν συντριπτικά περισσότερες από τις θετικές. Έτσι, το ποσοστό αυτό είναι απόδειξη και των προσπαθειών που κάνουμε για τις συντάξεις, αλλά και για την εξυπηρέτηση, με το 1555 που έχει λύσει αρκετά προβλήματα και τις τελευταίες μέρες μάλιστα ξεπέρασε τα 2 εκατ. απαντημένες κλήσεις.

Παράλληλα, 44% πιστεύει ότι τα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων έχουν αποδώσει. Από ό,τι φαίνεται η κριτική της αντιπολίτευσης ότι τάχα τα έχουμε κάνει θάλασσα και ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι δήθεν έχουν τριπλασιαστεί οι εκκρεμείς συντάξεις, δεν έχουν πιάσει τόπο. Το γεγονός ότι το 44% βλέπει βελτίωση της εξυπηρέτησης στον πιο προβληματικό Οργανισμό του Δημοσίου -που συγκέντρωνε το 48% των παραπόνων του συνόλου του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη- σημαίνει ότι είμαστε πράγματι σε καλό δρόμο.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Όσον αφορά στα ερωτήματα για τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, τα ευρήματα της έρευνας γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Διότι υπογραμμίζουν την προφανή δυσαρμονία μεταξύ των πολιτών και της κριτικής που μας ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ. 62% εμπιστεύεται τον θεσμό. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, το 50% συμφωνεί με τον θεσμό. Παράλληλα, 59% θα προτιμούσε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία για να εκδώσει τη σύνταξή του. Προσωπικά, δεν μου προκαλούν εντύπωση αυτά τα στοιχεία. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται να πάρουν τη σύνταξή τους. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα τους τη βγάλει. Και γιατί να μη θέλει ένας πολίτης να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός πιστοποιημένου επαγγελματία, ο οποίος θα του βγάλει τη σύνταξη σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε 45 ημέρες, χωρίς ταλαιπωρία;


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "0 νέος θεσμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων για την έκδοση των συντάξεων, είναι... Σύνολο δείγματος ανά Εκλογ. Συμπεριφορά (Ιούλιος 2019) 44 2009 tovtn Ψηφοφόροι ΝΔ Msong Κινήματος ΣΥΡΙΖΑ Αλλαγής 33 14 14 36 PU 32 12 20 18 40 29 25 16 4 11 50 Σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση 75 Μάλλον σε σωστή κατεύθυνση 100 Μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση Σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση ÎÎÎÎΑ"

Όλα αυτά δεν σας τα γράφω για να πανηγυρίσω. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Διότι στον ΕΦΚΑ υπήρχε μια μπαχαλοποιημένη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη φύρδην μίγδην συγχώνευση του 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η αναγνώριση από τους πολίτες της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στον ΕΦΚΑ, δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και να τις εντείνουμε. Και θα τις εντείνουμε με διάφορα μέσα και κυρίως αξιοποιώντας την τεχνολογία. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μπορούν να παραμείνουν στο πλευρό ορισμένων συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ. Αλλά να ξέρουν ότι έτσι βρίσκονται απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που ζητά να προχωρήσουμε μπροστά και να μετατρέψουμε τον ΕΦΚΑ σε έναν Οργανισμό φιλικό στους ασφαλισμένους».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *