Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ προαναγγέλλει ο Σκρέκας

Μιλώντας για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, με τις αυξήσεις στην ενέργεια να διαμορφώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε χιλιάδες νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ κάποιος που ήταν σε ρύθμιση και την έχασε, να μπορεί να κάνει επαναρύθμιση.


«Συζητάμε ήδη με τη ΔΕΗ κάποιος που βρισκόταν σε ρύθμιση να μπορεί να επαναρυθμίσει όταν δεν τηρεί την προηγούμενη ρύθμισή του. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, και όχι μόνο οι μεγάλες εταιρίες, έχει πέσει και ο τζίρος στην αγορά. Συζητάμε με τη ΔΕΗ αυτές οι εταιρίες να μπορούν να ξαναμπούν σε ρύθμιση, η ΔΕΗ αναμένεται να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Οι δόσεις είναι μέχρι 36, στις οποίες μπορεί να αποπληρωθεί η ληξιπρόθεσμη οφειλή. Και επιδοτούμε και 65 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πήρε άδεια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2022» αποκάλυψε ο κ. Σκρέκας.

«Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου έχουμε δώσει εντολή να μην κόβεται το ρεύμα, έχουμε και τον αριθμό 15902, την τηλεφωνική γραμμή ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου καλεί ένα νοικοκυριό και επανασυνδέεται το ρεύμα του και πληρώνει την επανασύνδεσή του στην πολιτεία», ξεκαθάρισε ακόμα ο κ. Σκρέκας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *