CHOOSE GREECE 2022: Το Eλληνικό Περιφερειακό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής

Το 2022 είναι χρονιά κομβικής σημασίας για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.


Κι αυτό γιατί, παρά τα προβλήματα που μας κληροδότησε η υγειονομική κρίση, παρά την αβεβαιότητα λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και το αυξημένο ενεργειακό κόστος των τελευταίων μηνών, τα οποία  αποτελούν  τροχοπέδη , ο ελληνικός τουρισμός δείχνει να αντέχει.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω δημιουργούν νέα δεδομένα και προϋποθέτουν  αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μια ισχυρή και ασφαλής χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό και ταξιδιωτικό χάρτη.

Σε μια δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε, σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει, οφείλουμε να προσαρμοστούμε κι εμείς στις μεγάλες αλλαγές, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το καλύτερο μας πρόσωπο, βάζοντας τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

Η πορεία του ελληνικού τουρισμού προς το μέλλον προϋποθέτει τη μετάβαση από την άναρχη στη στοχευμένη ανάπτυξη , μέσα από ένα μεθοδικό, ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε ένα πλαίσιο βιωσιμότητας,  λαμβάνοντας υπόψη διαθέσιμους πόρους, συγκεκριμένους στόχους και αναδυόμενες τάσεις.


Για να τα καταφέρουμε απαιτείται όραμα, θέληση, γνώση και τόλμη.


Αυτή είναι η φιλοσοφία του Τουριστικού Συνεδρίου «Choose Greece 2022» , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στις 10:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα Πύργο Βιβίων.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Τουρισμού ,που αποτελεί αφενός μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας και  αφετέρου δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας, εξωστρέφειας και ισχυρών επαγγελματικών δεσμών, σε μια  καθοριστική χρονιά για την αποκατάσταση του ελληνικού τουρισμού.

Προσωπικότητες με εξειδικευμένες γνώσεις από την ελληνική και παγκόσμια τουριστική αγορά, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των δημόσιων θεσμών, περιφερειάρχες, δήμαρχοι,  εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων θα μοιραστούν με το κοινό τις απόψεις τους, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Συνεδρίου οι δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας μας θα παρουσιάσουν τα δικά τους στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες,  όπως είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, τα αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού, οι μεταφορές, καθώς και τα μέσα προβολής για διεθνή παρουσία και δράση.


Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, επισκεφθείτε το site https://choosegreece.gr ή επικοινωνήστε μέσω email στο info@olympiaforum.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *