Bloomberg για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης στην Ελλάδα – «Ταχυδρομικός κώδικας: Παράδεισος»

Το εμβληματικό έργο του Ελληνικού εξυμνεί με δημοσίευμά του το Bloomberg, χαρακτηρίζοντας το την «μεγαλύτερη έξυπνη πόλη στην Ευρώπη».


Στη νότια ακτογραμμή της ελληνικής πρωτεύουσας, ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου της πόλης στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης αποκτά επιτέλους δυναμική, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μετά από μια δεκαετία καθυστερήσεων, αναδύεται το όραμα του Ελληνικού. Ο πύργος της Μαρίνας, που σύντομα θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης της Ελλάδας, αρχίζει να υψώνεται. Οι σιδερένιοι σκελετοί των πολυκατοικιών παίρνουν μορφή. Στεκόμενος στη μαρίνα, με θέα τον Σαρωνικό κόλπο από τη μία πλευρά και τον πύργο από την άλλη, είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη μελλοντική πόλη, η οποία θα διαθέτει ελεύθερους χώρους, βιώσιμες πηγές ενέργειας και άφθονο πράσινο που σήμερα λείπουν από την Αθήνα.

«Υπήρχε δικαιολογημένη δυσπιστία» στις πρώτες ημέρες του έργου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Απλωμένο σε 6.200 στρέμματα, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από την Αθήνα, το Ελληνικό θα μεταμορφώσει τόσο την ακτογραμμή όσο και τη χώρα. Είναι το είδος του έργου που συνήθως βλέπουμε στην Κίνα ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ένα σημάδι της αναγέννησης της Ελλάδας μετά την κρίση. Οι προγραμματιστές προβλέπουν ότι θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της Ελλάδας, θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αποφέρει φορολογικά έσοδα άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του το 2037. Αναμένεται επίσης να προσελκύσει ένα επιπλέον εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ξενοδοχείου Mandarin Oriental και ενός ολοκληρωμένου καζίνο-θέρετρου για τη διαμονή τους.


«Ταχυδρομικός κώδικας: Παράδεισος»

Οι κάτοικοι του Ελληνικού, της πόλης των 15 λεπτών, όπως αναφέρει το πρακτορείο, «θα έχουν πρόσβαση σε σχολεία, πάρκα, γραφεία, καταστήματα και ακόμη και στην παραλία σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας. Λογισμό θα επιβλέπει την διαχείριση των απορριμάτων και του νερού και υπηρεσίες ενέργειας θα υπάρχουν σε ολόκληρο το σύμπλεγμα.


«Είναι μια έξυπνη πόλη απ’ άκρου εις άκρον. Εμείς την αποκαλούμε “ταχυδρομικός κώδικας Παράδεισος”», δήλωσε στο Bloomberg ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, επτά νέα κτίρια διαμερισμάτων θα είναι ορατά από την ακτή, παράλληλα με τον ουρανοξύστη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του έτους, αυτός ο πολυώροφος θα έχει φτάσει τα 100 μέτρα (330 πόδια) και ο αριθμός των παραθαλάσσιων κτιρίων κατοικιών που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχει εκτοξευθεί σε 15. Μέχρι το τέλος του 2025, ένα αθλητικό κέντρο με γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και πισίνες θα ανοίξει για το κοινό.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026», δήλωσε ο κ. Αθανασίου, «θέλουμε οι κάτοικοι να ζουν στα σπίτια τους».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *