Άλμα ανάπτυξης 8,5% το 2021 και 4,9% το 2022 «βλέπει» η Κομισιόν! Για επιβεβαίωση μιλά ο Σταϊκούρας

Ισχυρή ανάπτυξη 8,5% για το 2021 , 4,9% για το 2022 και 3,5% για το 2023, προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα σύμφωνα με τις χειμερινές οικονομικές της προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.


«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Όπως επισήμανε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βάσει των προβλέψεων της Κομισιόν «η χώρα επιτυγχάνει μία ισχυρότερη ανάκαμψη “τύπου V” το 2021- τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη- καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020».

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφάνισε τον χαμηλότερο μέσο ρυθμό πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2021. Πληθωρισμός που ενισχύεται, πράγματι, σημαντικά το 2022, αλλά ο οποίος παραμένει χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέχρι και το 2023.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή» σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *