Ακρίβεια: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία αναφορικά με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. «Αποκτούμε ένα εργαλείο για να γίνει σε όλους σαφές ότι η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία σε κάποιους για να αποκτήσουν υπερκέρδη. Δεν θα πληρώσουν οι συμπολίτες μας πάνω στη διεθνή αύξηση των τιμών και καπέλο, επειδή κάποιοι θέλουν να βγάλουν χρήματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


 
Μάλιστα, σε περίπτωση παραβίασης του πλαφόν, ορίζεται πρόστιμο από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ.

 
Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως είπε ο υπουργός, είναι «να νομοθετήσει έναν μηχανισμό πλαφόν, έναν μηχανισμό κόφτη περιθωρίου κέρδους που μπορούν οι επιχειρήσεις πάνω σε αγαθά και υπηρεσίες, κρίσιμες για τη διαβίωση των πολιτών κατά τις περιόδους κρίσεως όπως αυτή που διανύουμε τώρα».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές και με τη συγκεκριμένη διάταξη. «Η άνοδος με αυτόν τον εκρηκτικό ρυθμό των πρώτων υλών αναπόφευκτα θα φτάσει και στους καταναλωτές» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλω να υποσχεθώ στον ελληνικό λαό ότι με την παρούσα διάταξη δεν θα αυξάνονται οι τιμές. Οι τιμές θα αυξάνονται υποχρεωτικά κατά το μέτρο που αυξάνονται οι τιμές της πρώτης ύλης αναπόφευκτα. Και αν βάλεις διατίμηση σε τιμή κάτω από το κόστος, αυτό που θα γίνει, είναι έλλειψη αγαθών και μαύρη αγορά»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *