Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας Φαρμακευτικής Κάνναβης στα Εξαμίλια Κορίνθου

Εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, η πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Την επένδυση έκανε η ΤΙΤUN OLAM και η δομή βρίσκεται στα Εξαμίλια της Κορίνθου.


Στην Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, είπε τα εξής:

«….είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή, είναι ιστορική όχι μόνο για την Ticun Olam και την επένδυση στην Κόρινθο, προφανώς είναι για την Κόρινθο μια πολύ μεγάλη επένδυση αναμφίβολα.

Είναι ιστορική γιατί εδώ σήμερα ανοίγει ένας δρόμος που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ένας δρόμος για την παροχή στους Έλληνες ασθενείς των προϊόντων της φαρμακευτικής καννάβεως, ένα προϊόν που έχει μία δύσκολη ιστορία λόγω της ναρκωτικής φύσης του.


Αλλά και ένα προϊόν που θα μπορούμε να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη, γιατί το εργοστάσιο αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιες εξαγωγές σε όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης κι έτσι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια με αιχμή του δόρατος αυτό το εργοστάσιο και τα άλλα εργοστάσια που θα έρθουν, πάνω σε αυτό που λέγεται φαρμακευτική κάνναβη».


Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στον κ. Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κ. Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι, αγαπητέ κ. Καρανίκα, που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω.

Και πρέπει να σας πω ότι τώρα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα θα είναι συγκλονιστική. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η Κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά όσα περισσότερα μπορεί για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια’.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *