Άδωνις Γεωργιάδης για πώληση Intracom Defence: “Είμαστε 12 μέρες πριν τις εκλογές και οι επενδύσεις προχωράνε”

Το 90,91% των μετοχών της Introcom Defence εξαγόρασε η ισραηλινή εταιρία Israel Aerospace Industries στην μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας στην αμυντική βιομηχανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξαγοράς, οι μετοχές θα μεταβιβαστούν μέσω της θυγατρικής του ομίλου Intracom, την Intracom Technologies έναντι του ποσού των 60 εκατ. ευρώ. 

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε πολύμηνη διαπραγμάτευση, η οποία μετά τον Μάρτιο (σ.σ. το due diligence είχε ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο) επικεντρώθηκε στην αποτίμηση της μελλοντικής αξίας που θα έρθει από υλοποιούμενες επενδύσεις. Η καθαρή θέση της Intracom Defense στις 31/12/2022 διαμορφώθηκε σε 72,2 εκατ. ευρώ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη εξαγορά αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Το γεγονός αυτό σχολίασε μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργίαδης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη εξαγορά αμυντική βιομηχανίας στην χώρα μας. 

“12 μέρες πριν τις εκλόγες και οι μεγάλες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας προχωράνε με αμείωτους ρυθμούς. Η κρατική εταιρεία του Ισραήλ, Israel Aersopace Industries εξαγόρασε το 90% της Intracom Defense στη μεγαλύτερη συναλλαγή εξαγοράς ελληνικής εταιρείας στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα”, έγραψε χαρακτηριστικά. 


Η ανακοίνωση της Intracom:


Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄ τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Άδωνις Γεωργιάδης για πώληση Intracom Defence: “Είμαστε 12 μέρες πριν τις εκλογές και οι επενδύσεις προχωράνε””