2η Συνεδρίαση του Forum Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού του ΕΒΕΑ

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του ΕΒΕΑ κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου,  πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, η 2η Συνεδρίαση του Forum Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού του ΕΒΕΑ. Στο Forum συμμετέχουν οι πέντε σύλλογοι του κλάδου, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνται στην ιατροτεχνολογία.


Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ανοίγοντας τις εργασίες του Forum, αναφέρθηκε στην σημασία της ανάδειξης της συμβολής του κλάδου στην οικονομία και την απασχόληση.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Forum και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ κ. Ανδρέας Μπεκυράς, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης.

Οι εργασίες του Forum επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία και επεξεργασία προτάσεων για την υποβολή υπομνήματος ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Στη διάρκεια του Forum συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, όπως αυτό εξελίσσεται από το συνεχιζόμενο clawback και την καθυστέρηση στην έκδοση εντολών για τιμολόγηση από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές, η οποία συντηρεί το φαινόμενο των ατιμολόγητων προμηθειών και τα ληξιπρόθεσμα.


Ακόμα, οι συμμετέχοντες συζήτησαν εμφατικά το θέμα των προϋπολογισμών του χώρου της υγείας και συγκεκριμένα την αναθεώρηση του τρόπου που προσδιορίζονται, με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες, ενώ το Μέλος του Forum, και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, κ. Ανδρέας Λεούσης, με τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη για πλήρη ψηφιοποίηση, ώστε να εξυπηρετείται η διαχείριση και ο έλεγχος των δαπανών και των διαδικασιών – άποψη με την οποία συντάχθηκαν όλοι οι παριστάμενοι.


Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η ανάγκη επανεξέτασης του άρθρου 61 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Ειδική αναφορά έγινε στην ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παρά την δεκαετή λιτότητα, με τους μισθούς να  διατηρούνται ακόμα, σε υψηλό επίπεδο.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να συμβάλει στην άμβλυνση των εμποδίων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να ενθαρρύνει κάθε νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία, ώστε να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η ανοδική του πορεία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν:


Ο Πρόεδρος του Forum, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΟΥ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ κ. Ανδρέας Μπεκυράς, ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠΟ κ. Γιώργος Παπουτσής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΥ κ. Γιώργος Βιδάλης, Ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΠΙΕ κ. Θανάσης Κατσιρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΠΙΕ κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, καθώς και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και του Forum κ. Ανδρέας Λεούσης.

Στην συνεδρίαση, επίσης, συμμετείχαν η Διευθύντρια Εμπορίου & Βιομηχανίας του ΕΒΕΑ κα Τίνα Μυλωνά, καθώς και οι υπάλληλοι του Τμήματος Βιομηχανίας του ΕΒΕΑ κ. Βασίλης Κεκάκος και κα Μαρία Μαρκαριάδου.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *