Μέτρα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης

 

Μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων «που η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήδη υλοποιεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της εκπαιδευτικής πολιτικής των Ένοπλων Δυνάμεων» εξήγγειλε σήμερα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.


Σε ομιλία του επισήμανε ότι τα μέτρα «θα αναβαθμίσουν σημαντικά το έργο των παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών, καθιστώντας τες ακόμη πιο ελκυστικές για το εκπαιδευτικό προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό και, κυρίως, για τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές».

Αναλυτικότερα, όπως είπε, «πρώτον, προχωρούμε στην απλούστευση της διαδικασίας διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με στόχο την ολοκλήρωση της έγκρισης σκοπιμότητας των ερευνητικών προγραμμάτων σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων».

 «Παράλληλα», συνέχισε, «σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, προχωρούμε μέχρι το τέλος του έτους στην αναθεώρηση των Οργανισμών των ΑΣΕΙ με απλές και σαφείς προβλέψεις για την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων»

 «Δεύτερον, προχωρούμε στη δημιουργία αυτοδύναμων διδακτορικών προγραμμάτων από τα ΑΣΕΙ» πρόσθεσε.


 «Τρίτο», ανέφερε, «προχωρούμε στην απλούστευση της χρονοβόρας διαδικασίας έγκρισης και ανανέωσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με αλλαγή της σχετικής πρόβλεψης του ν. 3187, μια διαδικασία η οποία απαιτεί σήμερα για να ολοκληρωθεί δύο έως τρία έτη. Τέταρτο, προχωρούμε στη θέσπιση της δυνατότητας για την επ’ αμοιβή απασχόληση του Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού στα αυτοχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα των ΑΣΕΙ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους αξιωματικούς να ενεργοποιηθούν στο ερευνητικό έργο των ΑΣΕΙ».


 «Πέμπτο, ενισχύουμε την εξωστρέφεια των ΑΣΕΙ μέσω της επικαιροποίησης των Οργανισμών των Σχολών, έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η πρόσκληση άξιων επιστημόνων που θα συμβάλλουν στο εκπαιδευτικό έργο» υπογράμμισε.

 «Έκτο, προχωρούμε στην ένταξη των ΑΣΕΙ στο ηλεκτρονικό σύστημα διδακτικών συγγραμμάτων, γνωστό ως “Εύδοξος”, με στόχο να αποκτήσουν  οι φοιτητές των παραγωγικών σχολών μας πρόσβαση σε ποιοτικά συγγράμματα και σύγχρονη βιβλιογραφία. Για τον ίδιο λόγο προχωρούμε στην ένταξη των ΑΣΕΙ στην Κοινοπραξία των Εθνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» συμπλήρωσε.

Και «έβδομο, συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση δύο διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων: την εξομοίωση των μισθών των μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ με εκείνο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ και δεύτερο την αποκατάσταση της αδικαιολόγητης μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και εκείνων των Σωμάτων Ασφαλείας» ξεκαθάρισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος αξιωματικός και επεσήμανε τις μοναδικές δυνατότητες που παρέχει η Σχολή τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και τις τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μετά την αποφοίτηση.


Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, συνομίλησε με σπουδαστές και αντάλλαξε απόψεις με καθηγητές, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν προαναφέρθηκαν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *