Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σχολή Ευελπίδων

Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.


Όπως ανακοινώθηκε, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.

Κατά την ομιλία του προς τους Ευέλπιδες και το προσωπικό της Σχολής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που παραβρέθηκε στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, το οποίο αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κοιτίδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γαλουχώντας χιλιάδες αξιωματικών.

Αναφέρθηκε στην απαιτητική, επίπονη και σκληρή εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους εντρυφούν στις αξίες της πειθαρχίας, του καθήκοντος και της αποστολής, καθώς και στην ιδέα υπεράσπισης της πατρίδας.

Επιπλέον, προστίθεται στην ανακοίνωση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, όπως και στο παρελθόν οι απόφοιτοι της Σχολής υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση το ιδεώδες της ελευθερίας, το ίδιο θα πράξουν και οι νέες γενιές αξιωματικών εφόσον απαιτηθεί, έχοντας ως παράδειγμα τους προκατόχους τους.


Επισήμανε παράλληλα ότι η ΣΣΕ διαρκώς προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις, αναβαθμίζοντας την παρεχόμενη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, ώστε οι Ευέλπιδες να αριστεύουν σε στρατιωτικό και επιστημονικό επίπεδο.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο της ΣΣΕ και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της, και συγκεκριμένα στα εργαστήρια μηχανικής και ευφυών συστημάτων, σε αμφιθέατρα και χώρους εκπαιδεύσεως, καθώς και στο Μουσείο της Σχολής, ενώ παρακολούθησε και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ευελπίδων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *