ΡΑΑΕΥ: Επιτυχής η διαδικασία δημοπράτησης σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε η Β’ Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για τη χορήγηση επενδυτικής και λειτουργικής ενίσχυσης σε σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 2/2023 Προκήρυξη Ρ.Α.Α.Ε.Υ., αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).


Σύμφωνα με αυτό, η διαδικασία κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής με έντονο ανταγωνισμό, καθώς εξαντλήθηκε η δημοπρατούμενη ποσότητα των 288,21 MW και υπήρξε σημαντική μείωση τιμών από την τιμή εκκίνησης.

Ειδικότερα, οι οικονομικές προσφορές των επιλεγέντων κυμάνθηκαν από 44.100 ευρώ /MW/έτος έως 49.917 ευρώ/MW/έτος, ήτοι χαμηλότερα από την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή προσφοράς της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας που ήταν 115.000 ευρώ /MW/έτος, ενώ η μεσοσταθμική τιμή των επιλεγέντων έργων διαμορφώθηκε σε 47.680,36 ευρώ/MW/έτος.

Η συνολική ισχύς που κατακυρώθηκε στους συμμετέχοντες ανήλθε σε 299,775 ΜW σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, ενώ η ανταγωνιστική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης.

Αναλυτικά, η υπ’ αριθ. Ε-40/2024 Απόφαση ΡΑΑΕΥ ΕΔΩ


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *