Αλ. Σδούκου:Μεγάλη ευκαιρία για τα πανεπιστήμια τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

Στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια της χώρας στην ενεργειακή μετάβαση αναφέρθηκε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την ομιλία της, που απηύθυνε διαδικτυακά, στην 103η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Καστοριά.


Μεταξύ άλλων, η κυρία Σδούκου αναφέρθηκε στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας, που μπορούν να τα αξιοποιήσουν τα πανεπιστήμια και στα οποία εκδηλώνεται, ήδη, πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συνεισφορά των πανεπιστημίων στην ενεργειακή μετάβαση δε σταματά στην ενεργειακή εξοικονόμηση, αλλά μπορεί και πρέπει να επεκταθεί στην ανάπτυξη και ωρίμανση των νέων τεχνολογιών, που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα, με κεντρικό πυλώνα τις πηγές ενέργειας μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος.

Η 103η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *