Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήγε στο σημείο, είδε «εκατόμβη» και πήρε αναρρωτική – Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ

Σε εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που εξετάζει την αναρρωτική άδεια ενός μήνα που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, λίγες ώρες μετά τη τραγωδία στα Τέμπη.


Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση καταγγέλλοντας ότι ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας που εμπλέκεται στην αναρρωτική είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Βόλου και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται, εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση.

«Όταν μία αναρρωτική άδεια δημιουργεί υπόνοιες ότι ελήφθη με σκοπιμότητα, μία μέρα μετά το δυστύχημα και μάλιστα αφορά σε έναν επιθεωρητή που εμπλέκεται στο όλο θέμα, είναι επιβεβλημένο να γίνει έρευνα. Αν διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, ο γιατρός που υπέγραψε θα τεθεί σε αργία και βέβαια θα κινηθούν σε βάρος του όλες οι πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι ιατρικοί λόγοι για τους οποίους δόθηκε η αναρρωτική άδεια δεν δικαιολογούν έκτακτο ιατρικό σοβαρό περιστατικό, ενώ είπε ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά με το πόρισμα που θα εκδοθεί και θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες.


Τι είπε σχετικά ο κ. Χαυτούρας

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Χαυτούρας επιβεβαίωσε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.


Ο κ. Χαυτούρας, στη συνέχεια, διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής λέει πως ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Μιλώντας αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που ήταν χάλια και τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία λέγοντας πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σημειώνοντας πως ο ίδιος βάλλεται γιατί είναι πολιτικός στόχος.

Για «χυδαιότητα» της κυβέρνησης έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοίνωσης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Το επιτελικό κράτος έγινε επιτελείο της χυδαιότητας και της Ακροδεξιάς. Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ, και αναρωτιέται: «Για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δυο μέρες μετά την τραγωδία;».

Είδε «εκατόμβη» νεκρών και ζήτησε αναρρωτική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήγε στην ανακρίτρια την Παρασκευή και ζήτησε να καταθέσει αυτοβούλως για το δυστύχημα και τα όσα προηγήθηκαν.


Όπως αναφέρουν πηγές, ο επιθεωρητής περιέγραψε σωρεία λαθών λίγες ώρες πριν από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, τα οποία αν είχαν προβλεφθεί δεν θα είχαμε 57 νεκρούς.

Όπως αναφέρεται, ήταν από τους πρώτους που μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος και περιέγραφε ένα σκηνικό «πολέμου». Μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», είχε πει: «Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγες ώρες θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών. Αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Παντού υπάρχουν συντρίμμια. Τα μπροστινά βαγόνια έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί. Τόσα χρόνια στον σιδηρόδρομο δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η φωνή του ίσα που ακουγόταν. Το σοκ ήταν μεγάλο.» Μάλιστα, αναφέρεται ότι «η μυρωδιά του θανάτου είχε «κυκλώσει» την ατμόσφαιρα, ενώ το σκηνικό σε απόσταση πολλών μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Και όλα αυτά λίγη ώρα μετά το συμβάν».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *