Σε ετοιμότητα ο δήμος Διονύσου για την κακοκαιρία

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου Διονύσου για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα βόρεια της Αττικής. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ανέφερε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και με τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων είναι άριστη, στενή και αμφίδρομη.


Το «παρών» έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Ύδρευσης, κ. Ιωάννης Τραϊφόρος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Κυκλικής Οικονομίας, κ. Γρηγόρης Ίσσαρης, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, κ. Νικόλαος Κοκκαλάς, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου όπως και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι προτεραιότητα θα δοθεί αφενός, στις ευπαθείς ομάδες που έχουν καταγραφεί και αφετέρου, στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και οργανισμούς (εκπαιδευτικές μονάδες κ.α.) αλλά και ιδιωτικούς (φαρμακεία, κλινικές, ξενοδοχεία κ.α.). Τα τεχνικά μέσα του Δήμου θα εξυπηρετούν τους Δημότες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, Θερμαινόμενοι δημόσιοι χώροι, επίσης, θα λειτουργούν σε κάθε κοινότητα, ενώ οι Δημότες θα προμηθεύονται αλάτι που θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία. Έχει προβλεφθεί η συλλογή τροφίμων και νερού, όπως και η παρουσία εξιδεικευμένου προσωπικού.

Η σωστή χρήση του αλατιού είναι ένα από τα πιο σοβαρά στοιχεία και συνήθως δεν του δίνεται μεγάλη προσοχή. Η χρήση του αντιπαγετικού αλατιού ναι μεν είναι αναγκαία, δεδομένου ότι η ανάμειξη με τον πάγο αλλάζει το σημείο τήξης και κάνει το λιώσιμο του πάγου πιο εύκολο, εν τούτοις, σε περίπτωση που δεν είναι λελογισμένη προκαλεί μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πρωτίστως σε δέντρα και φυτά που φύονται σε πάρκα και αστικά δάση, καθώς και στους υπόγειους υδροφορείς και τους υδάτινους αποδέκτες γλυκών νερών. Προκαλεί, επίσης, ζημιές σε μάρμαρα και πλακόστρωτα.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης


Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη εστίαση είναι η

επικοινωνία των Δημοτών σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.
Όπως διευκρινίστηκε θα γίνεται μέσω των τηλεφωνικών γραμμών:


• Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Δήμου Διονύσου (6930.07 4758)
• Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου Διονύσου (213.2030600)
• Τηλέφωνο Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Τραϊφόρου
(6970.631122)
• Αστυνομία 100
• Πυροσβεστικό Σώμα 199
• ΕΚΑΒ 166
• Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *