Σαμοθράκη: Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Παραμένουν τα προβλήματα στο νησί εν μέσω χειμώνα

Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν και αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Σαμοθράκης, πρωτίστως για λόγους ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και επίσης για να ετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση από τους διευθυντές, ώστε να μη χαθούν περισσότερες ημέρες μαθημάτων, προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.


Από χθες το πρωί ο καιρός άρχισε να “αγριεύει”, η θερμοκρασία είναι περίπου στους 2 βαθμούς κελσίου και πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης περίπου 7 μποφόρ, λόγω των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε και το χθεσινό πρωινό δρομολόγιο του πλοίου από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη. Σήμερα, ωστόσο, οι άνεμοι έχουν κοπάσει και έχει ανακοινωθεί δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για τις τέσσερις το απόγευμα.

Κανένα χωριό, πάντως, δεν είναι αποκλεισμένο, με το πρόβλημα να εντοπίζεται μόνο σε δύο οικισμούς και κυρίως στα Αλώνια.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, αυτό παραμένει ανοιχτό, με τα διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ έχει δοθεί ήδη οδηγία στους κατοίκους της Χώρας και της Καμαριώτισσας για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων από τα στενά των δύο οικισμών, ώστε να διευκολυνθεί η εργασία των συνεργείων, εφόσον χρειαστεί.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *