Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα στη Μαρουλού – Κινδύνευσαν κατοικίες

Φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία τις πρωινές ώρες σήμερα στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαρουλά. Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στις 4 τα ξημερώματα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης και λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί η φωτιά πλησίασε το χωριό και κινδύνευσαν κατοικίες, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα.


Στις 9 το πρωί οι Πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και συνεχίζουν τις προσπάθειες να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Πυροσβεστική που επιχειρεί στο μέτωπο με 28 άνδρες και εννέα οχήματα, στην κατάσβεση συνδράμουν δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες του ΟΤΑ αλλά και η Αστυνομία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί για την ώρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά ιδιαίτερη προσοχή και παράλληλα απευθύνει έκκληση να μη γίνονται καύσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στο νησί, με δεδομένο πως έτσι και αλλιώς οι καύσεις απαγορεύονται καθώς η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *