Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Οι πιλότοι δεν είχαν άδεια για την πτήση από την ΠΑ

Οι δύο άτυχοι πιλότοι του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα του Μάλεμε βρέθηκαν δεμένοι στις θέσεις τους, χωρίς να έχουν κάνει κάποια κίνηση για τον απεγκλωβισμό τους. Τα θύματα, που ανήκαν στην αερολέσχη Δυτικής Αθήνας, δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε, ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.


Ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο συγκυβερνήτης 61 χρονών μέλος της ίδιας Αερολέσχης και πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, με δεδομένη την πολύ μεγάλη εμπειρία του άτυχου κυβερνήτη, δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης με απότομη κλίση προς τα κάτω. Εξαιτίας της χαμηλής πτήσης είναι πολύ πιθανό, να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο θυμάτων, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή ενώ τα συντρίμμια θα μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *