Ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών φοιτητών τα ελληνικά πανεπιστήμια

Η Ελλάδα διαρκώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις των Αμερικανών φοιτητών ως εκπαιδευτικός προορισμός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Open Doors 2023, καθώς όπως κατέγραψε στην ετήσια δημοσίευσή του το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (IIE), όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα ως εκπαιδευτικό προορισμό.


Ειδικότερα, η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της στη σχετική διεθνή λίστα και πλέον κατατάσσεται 8ος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Αμερικανούς σπουδαστές, αφού 4.484 φοιτητές σπούδασαν στην Ελλάδα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Συγκριτικά, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, μόλις 418 Αμερικανοί φοιτητές είχαν έρθει για σπουδές στη χώρα μας. Η προσέλευση δηλαδή αυξήθηκε κατά ένα θεαματικό 927%.

Ανάλογα αυξήθηκε και ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν τις ΗΠΑ για τις σπουδές τους, καθώς συνολικά 2.539 Έλληνες φοιτητές σπούδασαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022/23, μία αύξηση της τάξης του 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ (1.141) παρακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, 790 φοιτητές παρακολούθησαν προπτυχιακά προγράμματα, και οι υπόλοιποι άλλου είδους ακαδημαϊκά προγράμματα. Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2.407 Έλληνες φοιτητές είχαν σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα στατιστικά αυτής της χρονιάς, και το γεγονός ότι η εξαιρετική συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά πανεπιστήμια αποδίδει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα, με γέμισαν με μεγάλη χαρά. Πρόκειται για πραγματικά, χειροπιαστά αποτελέσματα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στους νέους μας, στις οικονομίες μας, και στις διμερείς μας σχέσεις. Έχουμε επιτύχει πολλά και γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα», ανέφερε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *