«Προστατεύοντας τα παιδιά μας»: Επιτυχημένη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα των παιδιών

«Προστατεύοντας τα παιδιά μας» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ με επικεφαλής τη Μαρία Νάτσιου  και ομιλήτριες τη Ζέττα Μακρή, υποψήφια Βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ και πρώην Υφυπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Μαρία Συρεγγέλα υποψήφια Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, πρώην Υφυπουργό Εργασίας , Αρμόδια για θέματα  Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Έλενα Ράπτη, υποψήφια Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων και Συντονίστρια της Καμπάνιας «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης  των παιδιών. Τη συζήτηση συντόνισε η Έλενα Σώκου, Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ ΝΔ. Διατυπώθηκαν όλα τα σημαντικά βήματα της χώρας μας για το τόσο ευαίσθητο ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών που έγιναν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη τετραετία.


Η  Μαρία Νάτσιου τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η  Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι, με πρόταγμα τη θεμελιώδη αρχή: «η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία μας», το ΥΠΑΙΘ προχώρησε, περαιτέρω, στη βελτίωση της διαχείρισης και του συντονισμού των περιπτώσεων αλλά και στην ενίσχυση μέτρων έγκαιρης ανίχνευσης με την εισήγηση και ψήφιση από τη Βουλή της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας ”Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή”.

Η  Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως «το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά να μας χαροποιεί, καθώς δεν κρύβεται πλέον το κοινωνικό πρόβλημα κάτω από το “χαλί”. Και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που πρωτοστάτησε σε θέματα αλληλεγγύης και στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών κάνοντας την κοινωνική πολιτική πράξη».

Η  Έλενα Ράπτη υπογράμμισε πως «το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι ένα συλλογικό έργο 12 Υπουργείων υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.


Τα παιδιά αποτελούν μια ευαίσθητη, ευάλωτη και ευρεία κοινωνική ομάδα, η οποία δικαιούται τον σεβασμό και την καθολική προστασία των δικαιωμάτων της, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ανοικτή σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Μια κοινωνία η οποία παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να αναλάβουν καθοριστικό ρόλο εντός της κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο δικαιοσύνης και ισότητας όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης της Δημοκρατίας. Στον δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ζητάμε μια ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα που θα προασπίζει την ισότητα, την ασφάλεια, τις ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, για να  συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας και την επόμενη τετραετία με τη στήριξη όλων των Ελλήνων».


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *