Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Με διαδικτυακές εξετάσεις η απάντηση από τη Σύγκλητος στη γενική κατάληψη

Κρίσιμη εβδομάδα για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ καθώς οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχοντας υιοθετήσει στην πλειονότητά τους την απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τη διενέργεια των εξετάσεων διαδικτυακά προχωρούν σε σχετικές ανακοινώσεις ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι έως την Τρίτη αναμένεται να λάβουν νέες αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με πιθανό σενάριο τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη στην Αθήνα.


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ακόμη δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση και η καθυστέρηση προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή οι φοιτητές αποφάσισαν γενική κατάληψη αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με την κατάθεση εντός της εβδομάδας του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την -κατ` αυτούς- αστυνομική βία.

Όλες οι σχολές είναι σε κατάληψη με εξαίρεση κάποια τμήματα που ενσωματώθηκαν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου και που ακόμη δεν έχουν λάβει αποφάσεις. Νέες φοιτητικές συνελεύσεις αναμένονται σήμερα και αύριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *