Νέα βίντεο και ηχητικά λίγο πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Συγκλονιστικές εικόνες

Έναν χρόνο μετά το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη, έρχονται στο φώς νέα ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο.


Οι έρευνες για το δυστύχημα συνεχίζονται με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν απαντήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Στα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η «Καθημερινή» -ορισμένα για πρώτη φορά- διακρίνεται το Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε. Στην αρχή βίντεο ακούγεται χαρακτηριστικά η εντολή: «62 κλείστε πόρτες, είμαστε έτοιμοι».

Από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτει ότι στο σημείο ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι.

Τον Αύγουστο σε υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ορισμένοι συγγενείς θυμάτων έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις. «Γιατί αποκλείετε εκ προοιμίου τη μεταφορά παράνομου φορτίου από την εμπορική αμαξοστοιχία;», είναι το ένα από αυτά, αναφέρει η Καθημερινή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *