Ναυάγιο στην Πύλο: Στον ανακριτή οι 9 Αιγύπτιοι συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας θα περάσουν σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, οι οποίοι θα προσέρχονται ένας – ένας ενώπιον του ανακριτή από τις 11:00.


Βαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι 9 διασωθέντες που ήρθαν από τη Μαλακάσα. Πρόκειται για μάρτυρες-κλειδιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, από τα οποία είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση και αρνούνται ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Την εμπλοκή τους στην υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους αρνούνται και οι συλληφθέντες.

Δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια, καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΛΣ για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος 47 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμός παράτυπων μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 104.


Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του ΛΣ και τρία παραπλέοντα πλοία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *