Ναυάγιο στην Πύλο: Στις 11:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας για κατάθεση ακόμα 4 διασωθέντες – Βίντεο λίγο πριν την τραγωδία

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας θα βρεθούν στις 11:00 τέσσερις διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, θα μεταβούν στην Καλαμάτα από τη Μαλακάσα, ενώ το Σάββατο κατέθεσαν άλλοι πέντε διασωθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της βύθισης του αλιευτικού.

Την ίδια ώρα σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μεταναστών. Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές οδηγούνται αύριο στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Άλλοι 5 ανακρίνονται ως ύποπτοι. Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη δομή της Μαλακάσας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το σαπιοκάραβο όπου επέβαιναν οι μετανάστες, οι εικόνες σοκάρουν. Στοιβαγμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς φαγητό και νερό, χωράνε οριακά επάνω στο πλοίο.

Οι μετανάστες, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τον ήλιο να καίει. Πολλοί κάνουν με τα χέρια τους το σήμα της νίκης, λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί.


@usmanbatti261

#greece🇬🇷 #pakistan🇵🇰 #imrankhan #iamwithkhan


♬ original sound – Anmol Loves❤️Asad❤️

Στη δομή της Μαλακάσας καταφθάνουν φίλοι και συγγενείς των επιζώντων ναυαγών για να τους συναντήσουν. Άλλοι ψάχνουν αγνοούμενους. Κλιμάκια του Υπουργείου Μετανάστευσης έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής των μεταναστών, αλλά και των αιτήσεων ασύλου αυτών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *