Ναυάγιο στην Πύλο: Σε 9 συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό – Η μοιραία πορεία του αλιευτικού από την Αίγυπτο

Εννέα άτομα, όλοι του Αιγύπτιοι, συνελήφθησαν σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό ως υπεύθυνοι για την παράνομη διακίνηση μεταναστών που είχε ως αποτέλσμα το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου


Πρόκειται για τους οχτώ που είχαν περάσει νωρίτερα από τη διαδικασία της ανάκρισης, συν ένας που προστέθηκε στη συνέχεια.

Στο μεταξύ με βάση νέα στοιχεία, από την Αίγυπτο φαίνεται ότι ξεκίνησε το μοιραίο αλιευτικό και στη συνέχεια αφού έκανε στάση στη Λιβύη συνέχισε με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα, το αλιευτικό έφυγε άδειο από την Αίγυπτο και πήρε τους μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκινά τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών

Κλιμάκιο του Τομέα Αναζητήσεων & Restoring Family Links (RFL) του Ε.Ε.Σ. έφτασε σήμερα στην Καλαμάτα, προκειμένου να συντονίσει από το σημείο τις ενέργειες για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου, όπως τονίζει ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.

Παρακαλούνται οι πολίτες που αναζητούν τους οικείους τους να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Αναζητήσεων & RFL του Ε.Ε.Σ. στο 210 5230 043 και 210 5140440 (Τηλεφωνική γραμμή Τηλεδιερμηνείας για μεταναστευτικούς πληθυσμούς) και μέσω email στο tracingstaff@redcross.gr.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *