Μηταράκης: “Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία” – Που θα ενσωματωθούν οι 1.060 αστυνομικοί του σώματος

Την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε σχετική ενημέρωση το μεσημέρι της Τετάρτης. 


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ), η πανεπιστημιακή αστυνομία επί της ουσίας καταργείται αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Ήδη από χθες, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *