Μετά το “ξήλωμα” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Πρωθυπουργό έρχεται το “ξήλωμα” του διοικητή της 111ΠΜ

Στο ξήλωμα του διοικητή της 111ΠΜ, μετά το ξήλωμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.


Η απόφαση έρχεται μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, εχθές, στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, όπου η φωτιά έφτασε μέχρι αποθήκη πυρομαχικών. Εκρήξεις προκάλεσαν πανικό στην περιοχή, όπου κάτοικοι και ταξιδιώτες εκκένωναν προς τον Βόλο.

Οι Αρχές, μέσω «112», διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα υποδέχθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.

ΕΔΕ διέταξε ο Δένδιας

Την κατεπείγουσα διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις εκρήξεις χθες σε αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, διέταξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του “το τι συνέβη θα διερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν”.


Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας ανέφερε ότι “ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο”.


“Έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας” είπε και πρόσθεσε: “Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης”.

“Στο ευρύ πλαίσιο”, συνέχισε, “ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων”.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους” κατέληξε ο Ν. Δένδιας.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *